برای بیماران فشار خون که تعجب می کنند که این اعداد در هنگام دریافت BP چه معنایی دارند، در اینجا توضیحی وجود دارد. دو رقم هنگام گرفتن فشار خون مشاهده می شود (مثلاً ۱۴۰/۹۰). ۱۴۰ مخفف فشار سیستولیک، ۹۰ فشار دیاستولیک است. فشار سیستولیک طبیعی نباید از ۱۴۰ تجاوز کند و فشار دیاستولیک طبیعی بیش از ۹۰ نیست. افزایش هر دو فشار می تواند به معنی فاجعه باشد.
فشار خون سیستولیک با فشار خون بالا دیاستولیک متفاوت است. مشخصه اولی افزایش ناگهانی فشار خون در هنگام انقباض قلب است.
از طرف دیگر فشار خون بالای دیاستولیک به فشار خون بین انقباضات عضلانی اشاره دارد. پزشکان و متخصصان پزشکی اعلام کرده اند که فشار خون دیاستولیک باید جدی گرفته شود و آسیب بیشتری نسبت به سیستولیک به بدن وارد می کند. در مطالعات اخیر، افراد زیر ۶۵ یا ۷۰ سال که مبتلا به فشار خون بالا هستند، افزایش فشار خون دیاستولیک را گزارش کردند. این نرخ بالاتر فشار دیاستولیک باعث اثرات نامطلوب بر مغز، قلب و کلیه می شود. به بیماران مبتلا به فشار خون بالای دیاستولیک توصیه می شود که فشار دیاستولیک را با حفظ زیر ۹۰ کاهش دهند.
از علل فشار خون بالا دیاستولیک می توان به پیری قلب و اثرات طبیعی آن اشاره کرد. وقتی فردی پیر میشود، ماهیچههای قلب او خسته میشوند و در نهایت سفت میشوند و این باعث میشود قلب برای پر کردن خون مناسب سختتر شود. فشار خون بالای دیاستولیک، اگر به خوبی درمان نشود، ممکن است منجر به نارسایی دیاستولیک قلب شود. تشخیص فشار خون بالای دیاستولیک ممکن است بیمار را به بیماریها و بیماریهایی مانند CAD یا بیماری عروق کرونر قلب، تنگی آئورت، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و سایر بیماریهای پریکارد مبتلا کند.
گذشته از افزایش سن، سبک زندگی نامناسب مانند سیگار کشیدن و نوشیدن، سطح کلسترول بالا، چاقی، مصرف نمک زیاد، جراحی قبلی قلب، عفونت ویروسی، سابقه خانوادگی و دیابت نیز از عوامل اصلی بروز فشار خون بالا دیاستولیک هستند.
در ۳۰ سال گذشته، مطالعاتی نیز انجام شده و شدت فشار خون بالای دیاستولیک را به چالش کشیده است. در آخرین شماره آرشیو طب داخلی، گزارشها اعلام کردهاند که در بیماران مبتلا به فشار خون بالا تمایل زیادی برای کنترل فشار سیستولیک نسبت به فشار دیاستولیک وجود دارد. به طور دقیق، فشار خون بالای دیاستولیک خطر کمی برای ابتلا به سایر اختلالات قلبی عروقی دارد.
در موارد خاص پرفشاری خون، فشار خون سیستولیک بیشتر از فشار خون دیاستولیک در میان بیماران مسن است. رگ های خونی آنها تحلیل رفته و در نتیجه فشار سیستولیک افزایش می یابد. به بیماران مبتلا به این شرایط توصیه می شود که فشار سیستولیک خود را کاهش دهند و آن را حفظ کنند.